The Chills

Next

Als U2 de band is die bij mij de deur naar muziek heeft open gezet zullen de The Chills de band zijn die de deur vergoed verwijdert heeft. Deze muziek kwam uit het verre Nieuw-Zeeland via een briljante platenzaak in Venlo "Sounds" naar Nederland de band is underground gebleven ondanks mijn verwoede pogingen om mensen er kennes me te laten maken. Ik snapte toen niet en nu nog steeds niet dat mensen deze muziek niet mooi vinden, iets zo moois moet toch iedereen mooi vinden?

Met als stimulans mijn broer Har en mede muziek zoeker mijn broer Ad gingen wij met grote regelmaat naar Venlo om nieuwe muziek te leren kennen en als ik geld had te kopen. Niet bang om naar aparte dingen te luisteren ontdekte we een nieuwe  muziek wereld aan de andere kant van onze aard kloot. Met als nummer 1 The Chills, of moet ik zeggen Martin Phillipss met wat hulpjes die mee mochten doen.

Na zijn laatste CD - Sunburst jammer niks meer van gehoord, volgens mij had hij nog meer mooie muziek in zijn mars maar je op een paar diehards na stoppen de meeste bands naar een paar albums.

Ik heb geen nummer gekozen van ze want dat zou het maar vervagen, het is in algemene zin zijn het gewone mooie pop liedjes zoals de Beatles de pop muziek hebben uitgevonden.

Nog steeds vind ik het zo lekker en mooi om nieuwe muziek te ontdekken dat het vinden van die muziek en kopen van zo'n CD me dagen blij kan maken.