The Be Good Tanyas

Kent u dat, je zapt over de tv zenders en komt bij een stuk muziek uit dat gelijk je aandacht trekt, het blijken de laatste secondes te zijn van de The Be Good Tanyas, drie Amerikaanse "meisjes" die muziek op een zo vreselijk Amerikaanse en subtiele manier brengen dat het breekbare muziek lijkt. Ik ben de dag erna naar een CD winkel gegaan en heb gelijk hun CD besteld (was toen nog niet in Nederland uitgebracht), ik hoefde geen extra nummers meer te horen, ik wilde hem gewoon hem en als het dan een duurdere import was boeide me al helemaal niet.

Paar weken later (ik had nog niks over mijn bestelling gehoord) stond hij gewoon in de rekken bij mijn vaste CD dealer, hij was toch in Nederland uitgekomen. Ik was er blij mee als een kind en kon niet wachten tot ik hem thuis kon gaan draaien. De paar seconden tv waren inderdaad een perfecte voorbode voor de rest van de CD en ik ben sindsdien weer een band in mijn collectie rijker die nog niks fout heeft gedaan en volgens mij ook niet fout kunnen doen.

Met veel geluk heb ik ze ook nog live kunnen zien, aangezien het niet echt een band is die Europa plat loopt. Ze waren live net zo goed als ik verwacht had en ze hadden Vredenburg stil met hun Americana in al zijn rustige briljante.