Simone Holsbeek

Previous
Next

Half eind jaren negentig ging ik naar een concert van Barkmarket een zwaar op de maag liggende punkband uit Amerika in het voor programma stond een Nederlands bandje uit Deventer. Het zou 1 van de beste concerten van mijn leven worden, ik kwam Tivoli in Utrecht binnen redelijk op tijd dacht ik maar er stond al een band te spelen, aan de praatjes tussen de nummers door een Belgische band die niet verkeerd klonk maar waarvan ik nooit ontdekt heb hoe ze heten. Daarna kwam er nog een band ik was heel verbaasd want ik had nog nooit een concert meegemaakt met twee voor programma's, maar het was duidelijk Barkmarket niet maar wie wel wist ik op dat moment ook niet. Dit voor programma duidelijk Nederlands met een zangeres op de voorgrond vond ik echt heel goed en wilde ook gelijk weten wie het was. Ik keek op mijn kaartje en ja ze stonden er op het waren de "Cords" een bandje uit Deventer die toen hun eerste 2 CD's al uit hadden, ik kan het me niet meer herinneren maar waarschijnlijk heb ik die ook op het concert gelijk gekocht. Barkmarket die daarna kwam was overweldigend en live nog beter dan ik ooit had kunnen voorstellen, zoveel rauwe energie op de blanken die de zaal in gegooid werd heb ik daarna nog maar een paar keer meer mee gemaakt maar zo intens als dat concert nooit. Thuis gekomen bleef ik de "Cords" volgen, helaas na de 3de CD stoppen ze ermee en hoorde ik jaren niks van ze. 

Rond 2000/2001 stopte ik met leiding zijn bij scouting en ging iets nieuws zoeken om mijn vrije tijd mee te vullen en ik kwam al snel op mijn grootste liefde, de muziek. En ging in Utrecht achter de bar staan bij Ekko, ik beschrijf het altijd als een cultureel jongeren centrum, die zeer regelmatig bandjes hebben, maar ook een eethuis en toen ook nog een kleine filmzaal. Ik heb dat een half jaar gedaan en heb toen heel wat bandjes voorbij zien komen, ook Di-rect huilend omdat er te weinig mensen waren. Op een gegeven moment moest ik werken bij een optreden van The Willard Grand Conspiracy met voorprogramma Telefunk, ik had van beide nog nooit gehoord en was dus ook benieuwd wat ik nu weer te horen kreeg. Ik stond in de zaal bar toen het voorprogramma begon en had bijna gelijk zo iets van die zangers ken ik, en jaar hoor het was Simone Holsbeek van de "Cords", de muziek was veel elektronischer maar het was haar duidelijk. Ondanks de elektronica vond ik het toch goeie muziek (en jaar weer een CD), daarna volgende het hoofdprogramma ook heel goed (2 CD's) en op het eind gingen ze ook nog samen spelen wat que muziek stijlen best verassend was. Achteraf bleek dat ze in het kader van het "In The Fishtank" project samen een EP/CD hadden opgenomen (1 CD). Na de tweede CD (2003) van Telefunk werd het ook weer stil rond Simone.

In 2006 was ik op de 3voor12 site aan het zoeken en dacht kijk of ik nog iets over Simone kon vinden, het eerste was een bericht uit 2004 of zo over het overlijden van haar man en mede bandlid van Telefunk Arnoudt Pieters toen ze net naar Engeland waren geëmigreerd. Het tweede bericht was dat ze na een aantal jaar toch weer was muziek gaan maken met een nieuwe band Drive By Wire genaamd dat net hun eerste CD uit was. Weer meet richting de muziek van de "Cords" maar wel meer Stoner Rock dan haar oude. Ik hoop hun ook nog een keer live te zien en ben benieuwd wat er nog meer in Simone zit en wat er uit komt.

Het is nu 2009 en ik schrijf dit stukje door het uit komen van de 2de Drive By Wire CD.