Crisis?

Ik ben een paar dagen vrij tussen de kerstdagen en nieuwjaarsdag en ben daarin niks aan het doen, nou ja niks gewoon wat kleine dingen. Een onderdeel van mijn bezigheden vraagt aan me dat ik ook even de stad in ga, Sinterklaas zit weer in Spanje de Kerstman zit weer in Lapland dus ik in mijn nativiteit denk dat het rustig is in de stad, iedereen heeft door de crisis natuurlijk minder te besteden en dat is allemaal met de sint en kerst opgegaan. 

Niks is minder waar ik ben nu drie dagen de stad in geweest, zondag met groep vrienden uit Limburg dat was gewoon gezellig en de winkels waren inderdaad niet zo druk, zo direct naar de kerst. Maandag even snel nieuw koffie zet apparaat mijn George Clooney machine lekt en ik was al tijdje aan het kijken welke ik nieuw zou kopen, de beslissing was meer welke dan wel of niet. Mijn huisgenote zij dat zij ook een bijdrage zou doen aan de machine en daarmee was de knoop snel doorgehakt, het wordt de dubbele. Druk in de stad wilde nog wel meer dingen doen maar de Bijenkorf was zo vreselijk druk dat ik na het apparaat echt geen zin in iets anders meer had. En dinsdag het zelfde, even snel dat gehaald wat ik wilde en dan snel weer naar huis. Ik wil nog wat halen maar ik denk dat ik probeer om zaterdag maar op tijd de stad in te gaan, voor de grote massa.

Nou crisis amahoela als ik zie hoe druk het in de stad is en wat mensen allemaal meeslepen, hoeveel mensen er elke keer weer George Clooney koffie kopen in plaats van veel goedkopere alternatieve kan ik alleen maar denken dat het in Nederland echt nog niet zo slecht gaat. Natuurlijk zijn er dit jaar veel mensen werkeloos geraakt en veel bedrijven failliet gegaan en dat is voor die mensen dat het gebeurt echt niet leuk maar ons land is zo welvarend dat de gevolgen van deze crisis hier vele malen kleiner zijn dan in vele andere landen.