Joti weekend

Sinds lang weer eens een scouting weekend met scouts mee gedraaid, was een leuk kamp en ik heb weer eens lekker voor 25 mensen kunnen koken. Afgelopen weekend was het jota/joti weekend in de scouting wereld. In dit weekend gingen van oudsher, ruim 40 jaar nu al, scouting groepen over heel de wereld met elkaar contact proberen te zoeken via zenders en het was dus de truc om met scoutinggroepen zo ver mogelijk over de wereld in contact te komen. Ruim 10 jaar geleden is er Internet bij gekomen en wordt er ook gechat over heel de wereld, waarbij de sport hoe ver de afstand is, meet te maken heeft met hoe laat je wakker blijft dan dat het een uitdaging is.

In Gelderland wordt daar sinds nu al ruim 5 jaar een jotihunt gehouden, een vossenjacht maar dan met Gelderland als speel gebied. Via Internet komen er opdrachten binnen om uit te voeren en hints in de vorm van puzzels met als uitkomst een hint van de coŲrdinaten waar de vossen teams zich bevinden. En dit continu van zaterdagochtend 9 uur tot zondag middag 15 uur dus ook de hele nacht door.

Dit jaar gingen wij alleen met de scouts chatten en deden wij als groep niet mee met de hunt. Wel een aantal leiding die met andere groepen mee deden.

Het was een gezellig weekend en weer lekker bij geklets met mijn scouting kennissen, dus weer een weekend wel besteed.