AndalusiŽ deel I

Zo ben nu paar dagen terug van mijn zomervakantie van dit jaar. Dit jaar voor het eerst in mijn leven naar Spanje geweest om precies te zijn naar Andalusia, het meest zuidelijke deel van Spanja. Niet om van de zon te genieten op een hagelwit strand maar om lekker te wandelen en van de cultuur en geschiedenis van dit prachtige gebied te genieten.

Ik ging samen met Ron die ik wel mijn beste vriend mag noemen, we kennen elkaar nu ruim 37 jaar en zijn ook zo lang bevriend en hebben eigenlijk in die tijd nooit echt ruzie gehad. We hebben al een aantal vakanties samen gedaan maar nog nooit een groepsreis samen, dus dat was wel nieuw voor ons. Maar aangezien we beiden redelijk makkelijke mensen zijn en makkelijk in een groep contact leggen was dit eigenlijk geen probleem.

Het vertrek was om 8 uur op 20 september met het vliegtuig op Schiphol, vroeg op staan om om 6 uur bij de incheck te zijn. We kwamen iets te laat waardoor we in het vliegtuig zittend alleen maar konden raden welke van de SNP'ers in het eerste vliegtuig bij onze groep hoorde. Er zaten namelijk 2 SNP groepen in het eerste vliegtuig pas bij de overstap in Madrid zouden we gesplitst worden. Het eerste deel van de reis ging makkelijk ik had nergens last van en we kwamen mooi op tijd in Madrid aan, daar aangekomen gelijk op zoek naar de gate voor ons overstap vliegtuig naar Malaga, dit was maar goed ook want Madrid is geen kleine luchthaven en het was een kwartier lopen om naar de gate toe te komen. Daar kregen we een eerste indruk wie er bij de groep zou kunnen horen, die SNP'ers zijn zo herkenbaar :). Het tweede deel van de vliegreis was wat minder, net voor het vliegtuig de grond in Malaga raakte hield ik het niet binnen en ging toch over mijn nek. Gelukkig was dit gelijk het einde van de vliegreis en toen we goed en wel onze koffers hadden en naar onze reisleider gingen zoeken was ik weer 100% bij gekomen. Buiten 1 koffer die niet aangekomen was waren we als groep zo bij elkaar, schijnbaar 16 personen in ons vliegtuig de reisleider en 4 van onze reis genoten zaten al in Spanje en zaten in het busje op ons te wachten. Grappig was dat de vrouw die in Utrecht achter ons ging zitten in de trein naar Schiphol ook bij de groep scheen te horen. Voor de rest bestond de dag uit een rustige bus reis naar ons eerste hotel, gezellige eerste maaltijd en kennis making met de groep. 2 echtparen, 4 duo's die elkaar op een andere manier kende en voor de rest alleen reisende, een gids die al meer in Spanje is geweest dan ik in Amsterdam en Maastricht samen.

21 september was de eerste wandel dag, we werden boven op een berg afgezet door ons busje, na in een dorpswinkel onze lunch (picknick) gekocht te hebben. We waren nu in het olijven gebied van Spanje in de lagere delen van het gebergte stonden eigenlijk alleen maar olijfbomen zo ver al je kon kijken, blijkt ook het olijfolie productie gebied van de wereld te zijn 35% van de wereld olijfolie komt uit dit gebied. Voor de rest is het gebied in de hogere gelegen delen, ruig en vrij droog. Het gebied waren je gieren ziet vliegen en je eerder rosten ziet dan bomen. Wel heel mooi en het was een geweldig gebied om te wandelen en de wandeling ging dan ook voorspoedig. De groep was homogeen in leeftijd en in wandelsnelheid dus we bleven relatief goed bij elkaar en op deze rustige wandel dag toch weer gezellig met een aantal reisgenoten kunnen praten.†

wordt vervolgd..