Opruimen

Nu we bezig zijn met het opruimen van Har zijn huis kom je allerlei dingen uit het verleden tegen en ga je ook nog eens nadenken over je eigen verleden, wat deed ik toen hij dat deed? He wie is dat ken ik die? enzovoort. 

Als tweede punt komt Marleen een goeie vriendin van me weer voor een tijdje als huisgenoot bij me wonen, buiten het feit dat dit heel gezellig is is het ook voor mij om thuis eens goed op te ruimen. Het kost wel ruimte een vriendin met hond en kat te huisvesten. Ik doe dit met alle plezier en de afleiding van die drie zal me in de komende maanden ook niet heel slecht uitkomen.

Maar waar begin je met opruimen? Ten eerste moest de slaapkamer waar Marleen gaat slapen leeg, logisch :), maar voor de rest is het gewoon beginnen. Met in het achterhoofd de zooi die we bij Har moeten opruimen ben ik met een bulldozer door mijn eigen huis gegaan, schoolspullen al 15 jaar niet meer ingekeken kunnen weg, tijdschriften al 10 jaar niet meer bekeken kunnen ook weg, muziekcassettes uit het  walkman tijdperk voor MP3's en mijn eigen aardige muziek collectie kunnen ook weg, pff kerstkaarten van eeuwen geleden had ik die ook nog. Na een woensdag ruimen heb ik 7 vuilnis zakken en 8 grote dozen papier als afval, als je het zo op een hoop ziet staan is het best veel, en dan ook nog een 12 Curverboxen vol met dingen die ik nog wel wil bewaren, wat verzamelt een persoon veel zooi in zijn leven. Het was een dagje zweten en moet nog even alles afvoeren maar voor de rest is mijn huis weer wat opgeruimder en heb ik ruimte voor mijn loge's.