rouw, reorganisatie en rust

Previous

November is bijna voorbij, gister was het 3 maanden geleden al weer dat Har overleden is maandag zal het 3 maanden geleden zijn dat we afscheid van hem genomen hebben. Nu ik er over nadenk in dit stukje kan ik het eigenlijk nog nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is. 12 december is het ook weer 2 jaar geleden dat mijn vader overleden is, blijft bij je en zeker de dood van mijn broer zal nog behoorlijk tijd bij me blijven, soms meer, soms minder maar het blijft kloten, andere woorden zijn er niet voor. We moeten door als familie en vrienden maar blijft moeilijk en onwerkelijk iemand van 49 hoort niet te sterven en sterven hoor je niet op zo'n manier te doen.

De week na we afscheid genomen hebben van Har kregen we op mijn werk te horen dat we behoorlijk gaan reorganiseren en dat er veel gevolgen voor mensen konden zijn, in de weken erna hebben we begrepen dat onze afdeling een van de zwaarste klappen te verwerken krijgt en dat veel van mijn directe collega's ontslagen gaan worden. ik heb de week op Texel gebruikt om na te denken over mijn positie in de nieuwe organisatie, ik hoef er niet uit, maar ben nog niet zeker van de functie die ik zou willen doen. Dus ik moest bedenken of ik wel in deze nieuwe organisatie een plaats voor mij zag en zo ja welke plaats ik dan zou willen. Door alle heisa met de dood van Har wilde ik daar eigenlijk niet over nadenken maar de reorganisatie gaat door en ik moet er wel over nadenken. Om de veranderingen in mijn leven niet te massaal laten worden, heb ik besloten en dit ook richting mijn werkgever duidelijk gemaakt dat ik de voor mij mooiste functie zeer graag zou uitvoeren en dat ik in welke andere functie ik kom het zwaar op prijs stel dat ik in Utrecht kan blijven wonen, ik hoef niet zo nodig daar weg zit er goed.

Rust in mijn hoofd, rust in mijn omgeving en rust in mijn leven dat is eigenlijk wat ik zou willen geen gezeur aan mijn hoofd, de verwerking van Har zij overlijden is al erg genoeg. Ik merk dat ik veel emotioneler reageer op de dingen in mijn omgeving, de krediet crisis doet me nu veel meer dan het een jaar geleden zou doen, als er iemand om mijn werk weer eens iets te zeuren heeft doet me dat heel veel. Gelukkig heb ik nog behoorlijk wat verlof dagen en ga die dan ook nuttig besteden, tot de kerst elke woensdag vrij en dan rond kerst en nieuw 2 weken verlof, gewoon om tot rust te komen. Na nieuwjaar zal alles rond de reorganisatie ten volle uitbarsten en dan zal ik mijn energie volop nodig hebben.