Respect


loesje-respect

Omdat er gewoon op het moment niet veel gebeurt in mijn leven. Even een stukje over respect. Gewoon iets waar ik al heel lang iets van vind.

In onze opvoeding leren de meeste mensen wel iets over respect, een van de veel gebruikte termen "Heb respect voor de oudere". Wat ik me dan altijd af vraag is waarom? Waarom is het oud zijn iets om respect voor te hebben?

Ik heb in principe gewoon voor iedereen respect ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, afkomst, kleur, etc. Als je respect op een schaal van 1 tot 10 zou zetten dan begint iedereen bij mij op een 8, ik zal dus ook iedereen met net zoveel respect benaderen. Nu kan iemand bij mij zijn/haar respect verliezen of respect laten groeien. 
Een onvoldoende krijgen in mijn ogen is zeer moeilijk laat mij niet zeggen onmogelijk. Als ik er zelf over nadenk zijn er weinig tot geen mensen in mijn omgeving die een onvoldoende krijgen in mijn respect schaal. Natuurlijk zijn er buiten mijn kennissen kring mensen met onvoldoendes, maar dat zijn de standaard voorbeelden als moordenaars, (kinder)verkrachters, etc. Ook liegen en huichelen is voor mij een zware MIN.

Huichelen in mijn ogen is, Christelijk zeggen te zijn maar wel soldaten de wereld in sturen om andere te doden. Een van de tien geboden zegt toch "Gij zult niet doden." en niet "Gij zult niet doden, behalve als ik een groen pakje aan heb". Mensen die zeggen we moeten bezuinigen, maar ik moet 3% meer loon krijgen. Ook het feit dat landen als Amerika tegen Iran en Noord-Korea zeggen jullie mogen geen kernwapens hebben en zelf hebben ze er duizenden. Niet dat ik er voor ben dat Iran en Noord-Korea ze hebben, ik vind dat niemand ze moet hebben, gewoon net als bij chemische wapens een volledige wereld ban op kernwapens. Ach ik kan hier uren over door gaan maar ik denk dat ik mijn opvatting hier wel neer heb gezet.

Als afsluiting mijn levensmotto:
 "wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet"

Ik weet niet erg origineel maar het zegt het wel allemaal.