Zoete kruidig Wildzwijn*

IngrediŽnten (voor 4 personen):

700 gram wildzwijn vlees

2 rode uien

2-3 wortels

2 stengels bleekselderij

10 jeneverbessen

4-5 laurierblaadjes

1,5 liter rode wijn

Ĺ glas rode wijn azijn

2 vierkantjes pure chocolade [WH ik begreep niet wat ze bedoelde heb er uiteindelijk 100 gram ingegooid]

50 gram amandelen

50 gram pijnboompitten

50 gram rozijnen [WH die had ik vergeten er in te doen]

1 eetlepel suiker

extra virgin olijfolie

peper en zout naar behoefte

Bereiding vlees marineren (ņdag ervoor)

Snij de ui, wortel en selderij in grove stukken en voeg dit met de jeneverbessen, laurierblaadjes en 1 liter wijn samen. Snij het zwijnen vlees in grove stukken en voeg toe aan de marinade.
Laat minimaal 12 uur in koelkast marineren.


Bereiding

Giet het vocht van de marinade, zodat je het vlees en de groente over houdt [WH ik heb hier ook de laurier en jeneverbessen eruit gehaald].
Braad het vlees en de groente, tot het vlees bruin is.
Voeg de rest van de wijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het een uur op klein vuur pruttelen.
Op het einde voeg de amandelen, pijnboompitten en rozijnen toe.

In een klein pannetje voeg de rode wijnazijn, chocolade en suiker bij elkaar en smelt het samen. Voeg dit voor het opdienen samen met het vlees.

[WH ik heb het erna dus in de potjes gedaan en nog 15 minuten in oven gezet]


*dit recept is vertaald uit boek "il libro della Grande Cucina Senese", de informatie tussen de rechte haakjes is van mij als aanvulling hoe ik het ooit gemaakt heb. Het is misschien wel de lekkerste pasta saus die ik ooit gegeten heb.†