tomatensoep met pit

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 rode paprika
1 grote ui
800 gram roma tomaten
1 blik gepelde roma tomaten
1 teentje knoflook
2 bouillonblokjes (eigen keus, kruiden of kippen bouillon)
1 eetlepel italiaanse kruiden (vers of gedroogt)
1 eetlepel sambal oelek (tomatensoep zonder pit dit weglaten)
300 gram rundergehakt
olijf olie
peper en zout


Bereiding:

Snij de paprika en ui klein, ontvel de verse tomaten en snij en paar stukken. Fruit de ui met de paprika, sambal en knoflook in de soeppan.  Als de ui gebruind zijn voeg verse en blik tomaten toe, de kruiden en 0,75 liter water en de bouillonblokjes toe.
Breng alles aan de kook en laat circa 20 minuten door koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn met, keukenmachine of staafmixer.
Voor het serveren warm de soep nog even op.

Serveer tips en variaties:

Voeg room toe voor extra romige soep.
Voeg bij serveren extra sherrytomaatje of pesto toe.
Zonder sambal is hij minder pittig en niet minder lekker.