Peer taartjes

Ik heb dit recept uit mijn duim gezogen dus als jullie verbeteringen hebben, die zijn altijd welkom.


IngrediŽnten (voor 8 kleine porties personen, in 8 kleine schaaltjes, 5,5 cm doorsnede en 2,5 cm diep)

††††† 1 grote peer (Conference)

††††† 50 gram suiker,†schat ik zo in heb het toen niet afgewogen

††††† scheutje port

††††† 75 gram bloem

††††† 75 gram boter

††††† 25 gram suiker

††††† 1 ei,†is niet echt nodig ziet er mooier uit

Bereiding vulling

Schil en snij de peer in kleine stukjes.
Doe de suiker met beetje water in pan en karameliseer de suiker.
Als de suiker gekarameliseerd is voeg de peer toe en een scheutje port.
Laat het een paarminuten op het vuur staan tot peer beetje zacht is geworden.
Haal van het vuur af en laat afkoelen.

Bereiding deeg

Voeg de boter, bloem en suiker samen en kneed tot een deeg. Laat het deeg even halfuurtje in koelkast liggen voor het verder te verwerken [WH heb ik toen niet gedaan maar deeg was ook moeilijk te verwerken].

Bereiding samenvoegen

Verdeel het deeg in 8 porties en druk (rol) ze plat tot ze net iets groter zijn dan de schaaltjes. Verdeel de peer over de 8 schaaltjes en dek ze af met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg, bestrijk het deeg met wat geklopt ei om het te laten blinken na het bakken.

Bak de taartjes in ongeveer 15 minuten op 200 graden tot het deeg gaar is.

p.s.
Ik denk dat het toevoegen van wat kaneel aan de peer ook wel lekker zal zijn