Pappardelle del Sor Duilo*

IngrediŽnten (voor 4 personen):

200 gram droge ham (half mager half vet). [WH ik heb droogste rauwe ham gekozen die ze in de Italiaanse winkel hadden]

1 rode ui

1 eetlepel extra virgin olijfolie

50 gram boter. [WH ik heb roomboter gebruikt]

ľ liter volle melk

100 gram pecorino kaas, geraspt (Italiaanse schapenkaas). [WH het is voor over de pasta dus een beetje belegen of oude variant is het lekkerste]

400 gram verse Pappardelle†[WH zelf maken of Appie heeft het ook in de koeling]

peper en zout na behoefte

Bereiding:

Bak de klein gesneden ui samen met de in reepjes gesneden ham even in olie.†Halverwege het bakken voeg de boter toe, als het bruin is voeg de melk toe.†
Bak nu tot het geheel is ingedikt.
Kook de Pappardelle tot die bijt gaar is, gooi het bij de saus, is de saus te dik geworden voeg er wat extra melk aan toe.
Dien de Pappardelle met saus op met de geraspte kaas er overheen.


*dit recept is vertaald uit boek "il libro della Grande Cucina Senese", de informatie tussen de rechte haakjes is van mij als aanvulling hoe ik het ooit gemaakt heb. Het is misschien wel de lekkerste pasta saus die ik ooit gegeten heb. †