Lasagna op zijn Grieks

Dit recept is een experiment geweest om met de technieken van het maken van Mousaka lasagna te maken. Het werkt en het smaakt ook nog lekker ook.

IngrediŽnten (voor 4 personen):

500 gram gehakt (ik gebruik runder)
2 aubergines
1 blik gepelde tomaten (heel of in stukjes kan beide)
Lasagna bladen
Bechamelle saus
2 ui, klein gesneden
1 teen knoflook
1 theelepel sambal
Scheut witte wijn
Italiaanse kruiden
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.

Fruit de uit met knoflook en sambal in koekenpan. Doe er na circa 5 minuten het gehakt bij en bak dit bijna gaar, gooi er de tomaten, wijn en kruiden door heen.†
Laat het geheel indikken tot het goed in de lasagne te verwerken is.

Gelijkertijd, snij de aubergine in plakken van circa 0,5 cm en bak ze gaar in ruime laag olijfolie.†

Als de gehakt saus ingedikt is en de aubergine gebakken kan de lasagna opgebouwd worden.

laag 1: Aubergine opgevuld met saus
laag 2: lasagne bladen
laag 3: dun laagje gehakt saus
laag 4: lasagne bladen
laag 5: Aubergine opgevuld met saus
laag 5: lasagne bladen
laag 6: dun laagje gehakt saus
laag 7: bechamelle saus (ik gebruik het uit pakje)

Laat het geheel in 25 tot 40 minuten in de oven gaar worden, afhankelijk van de gebruikte lasagne bladen.