Herfst vega "stoof"potje

Ik heb gister weer eens in de keuken-/koelkast gegrepen en gewoon wat er in huis was wat gekookt, maar dat is zo goed gelukt dat ik het als recept ga opschrijven, de getallen zijn wel uit mijn hoofd, hopend dat ik niet iets vergeten ben.


IngrediŽnten (voor 2 personen):

1 bakje neutrale Quorn stukjes
1 netje sjalotjes (biologische van AH, zou niet weten hoeveel gram)
2 appels
citroensap
500 gram geschilde aardappelen
c.a. 50-100 gram gekruide roomkaas
beetje melk
gemalen kruidnagel
gemalen kaneel
paprikapoeder

100 gram boter

400-500 gram groente na eigen keuze ik had groene asperges maar rode kool lijkt me ook heel lekker hier bij.


Bereiding:

Maak met de aardappelen, roomkaas en melk een puree en natuurlijk zout en peper na keuze.

Snij de sjalotjes klein. schil de appels en snij ze zonder klokhuis in stukken en besprenkel ze met de citroensap. Smelt de boter en bak de sjalotjes met paprikapoeder erin tot ze gaar zijn, voeg de Quorn stukjes en appelstukjes toe, en de kruidnagel en kaneel naar smaak toe. laat alles nog tijdje staan tot Quorn en appels warm zijn en de appels nog hard zijn. Vergeet hier ook niet de peper en zout naar keuze.

Serveer het met de groente en je hebt een heerlijke herfst/winter maaltijd.