Courgette, champignons Quiche

Ingrediënten (voor 4 mini quiches):

1 courgette
250 gram Kastanje champignons
4 blaadjes quichedeeg koopmans
200 gram spekblokjes
4 eieren
1 groot kuipje crème fraîche
Olie
Boter om bakjes mee in te vetten

4 kleine quichebakjes


Bereiding:

Verwarm de over voor op 200 graden celsius

Snij de courgette en champignons in gelijk dikte plakjes en gril ze met peper en zou in grilpan tot ze bijna gaar zijn. Leg de champignons en courgette schijfjes op keukenpapier om minder vochtig te maken. Bak de spekblokjes tot de lekker knapperig zijn.

Vet de quichebakjes in en rol de deegblaadjes uit tot ze goed in bakjes passen en leg ze in op de bodem en zijkant.

Leg laagjes courgette op deeg, vul gaten op met gebakken spekblokjes en eindig met laagje champignons.

Klop de eieren en crème fraîche tot egale massa, doe er gewenst zout en peper in.
Verdeel het eieren mengsel over de 4 bakjes.

Zet de bakjes in de voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten gaar worden.


Serveer tips en variaties:

Vervang de spekjes door walnoten voor een vegetarisch verzie.